Sport

Qatar Sports Investments shet një pjesë të aksioneve

Ndërsa QSI (Qatar Sports Investments) nuk dëshiron të shkëputet plotësisht, pronarët e Paris-Saint Germain mund të shesin ende një përqindje të vogël të kapitalit të klubit parizian, siç kujtohet nga L’Equipe.

Megjithatë, sipas të përditshmes sportive franceze, drejtuesit e PSG-së mund të shesin nga 10 deri në 15% të aksioneve të klubit kryeqytetas. Dhe ky operacion mund të ndodhë në gjysmën e parë të vitit 2023.

Në këtë këndvështrim prej disa javësh po zhvillohen negociata me dy fonde investimi amerikane. Është e rëndësishme të kujtojmë se klubi parizian, i kryesuar nga Nasser al-KhelaIfi, vlerësohet në 3.2 miliardë euro nga Forbes. Ky i fundit gjithashtu ka treguar së fundmi se kishte marrë një ofertë për blerje deri në 4 miliardë euro.