22.6 C
New York
Monday, May 20, 2024

Buy now

Ky është serbi të cilit iu ngrit aktakuzë për masakren e Dubravës

- Advertisement -

Gavrillo Milosavljeviq, është serbi të cilit i është ngritur aktakuzë për masakren e Dubravës.

Ndryshe Prokuroria Speciale (PS), ka ngritur aktakuzë në Gjykatën Themelore në Prishtinë – Departamentin Special, kundër të pandehurit Gavrillo Milosavljeviq, për shkak të dyshimit të bazuar mirë se ka kryer veprën penale ‘’Krimi i luftës kundër popullsisë civile’’, e sanksionuar me nenin 142 lidhur me nenin 22 të Ligjit Penal të  Republikës Socialiste Federative të Jugosllavisë ( tutje “LP-RSFJ”) si ligj në fuqi në kohën e kryerjes së veprës penale.

I pandehuri akuzohet se me 22 maj 1999, ka marr pjesë në vrasjen e njëqind e nëntë (109) të burgosurve dhe në plagosjen e njëqind e tetë (108) të burgosurve të tjerë, që të gjithë të nacionalitetit shqiptarë, e njohur si ‘’Masakra e Dubravës.

Të ngjashme

111,400FansaPëlqeje
12,000NdjekësitNdjek

Të fundit