9.3 C
New York
Tuesday, March 28, 2023

Buy now

Aktivitete që rekomandohen për personat që vuajnë nga hernia diskale?

Hernia diskale është një gjendje që mund të shkaktojë dhimbje dhe parehati në pjesën e poshtme të shpinës, në ijë dhe këmbë.

Hernia diskale mund të shfaqet në çdo pjesë të shtyllës kurrizore, por më shpesh në pjesën e poshtme të shpinës. Simptomat përfshijnë dhimbje të lokalizuara, mpirje dhe ndjesi therjeje në duar dhe këmbë.

Opsionet e trajtimit mund të përfshijnë terapi fizike, mjekim dhe kirurgji në varësi të ashpërsisë së simptomave.

Është e rëndësishme që njerëzit që vuajnë nga kjo gjendje të qëndrojnë aktivë, në mënyrë që të ruajnë shëndetin dhe kondicionin e tyre. Megjithatë, aktivitetet duhet të zgjidhen me kujdes, sepse disa ushtrime mund të përkeqësojnë simptomat e hernisë diskale, transmeton Telegrafi.

Duke ndjekur disa aktivitete të caktuara për individët që vuajnë nga hernia diskale, individët mund të përmirësojnë mirëqenien e tyre të përgjithshme, duke shmangur dëmtimin e mëtejshëm të shtyllës kurrizore.

Këto aktivitete përfshijnë shtrirje, ushtrime aerobike ndikim të ulët, stërvitje me forcë, yoga dhe pilates. Secila prej këtyre aktiviteteve ka përfitimet e veta që mund të ndihmojnë në zvogëlimin e dhimbjes dhe përmirësimin e lëvizshmërisë duke forcuar muskujt thelbësorë që mbështesin shtyllën kurrizore.

Si mund të ndihmojnë biçikletat stërvitore me hernie diskale

Biçikletat për stërvitje janë një mënyrë e shkëlqyer për të lehtësuar dhimbjen e shkaktuar nga një hernie diskale. Ato ofrojnë ushtrime aerobike me ndikim të ulët që mund të ndihmojnë në reduktimin e inflamacionit dhe përmirësimin e lëvizshmërisë.

Kur përdoren siç duhet, biçikletat stërvitore mund të ndihmojnë në forcimin e muskujve rreth shtyllës kurrizore dhe në uljen e presionit në shtyllën kurrizore të shkaktuar nga një hernie diskale.

Kur zgjidhni një biçikletë stërvitore, është e rëndësishme të merren parasysh faktorë të tillë si niveli i rehatisë dhe diapazoni i lëvizjes. Biçikletat e shtrira janë më të rehatshme, me më pak presion në shpinë sesa biçikletat në këmbë.

Biçikletat ‘spin’ janë gjithashtu një zgjedhje popullore për ata me dhimbje shpine, sepse ato lejojnë një stërvitje më intensive në më pak kohë.

Është e rëndësishme të konsultoheni me një mjek përpara se të filloni çdo lloj programi ushtrimesh kur një pacient vuan nga hernia diskale.

Udhëzimet e duhura të përdorimit duhet të ndiqen kur përdorni një biçikletë stërvitore për t’u siguruar që të mos përkeqësoni dëmtimin tuaj ose të shkaktoni dëmtime të mëtejshme në shtyllën kurrizore.

Cilat aktivitete tjera me përpjekje të ulët rekomandohen për të lehtësuar dhimbjen e hernies së diskut?

Një hernie diskale mund të jetë e dhimbshme dhe dobësuese, duke e bërë të vështirë kryerjen edhe të aktiviteteve më elementare.

Për fat të mirë, ka një sërë aktivitetesh me përpjekje të ulëta që mund të ndihmojnë në lehtësimin e dhimbjes dhe parehatisë.

Këto aktivitete përfshijnë jogën, notin dhe ushtrimet me ndikim të ulët, të cilat të gjitha mund të ndihmojnë në përmirësimin e forcës, fleksibilitetit dhe lëvizshmërisë duke ofruar lehtësim dhimbjeje.

Joga dhe noti janë dy nga format më të njohura të ushtrimeve që mund të ndihmojnë në reduktimin e dhimbjeve që lidhen me këto kushte. Të dyja sigurojnë shtrirje të butë, forcim dhe relaksim që mund të ndihmojnë në mbështetjen e shtyllës kurrizore dhe në uljen e presionit në disqet e hernizuara ose disqet e fryrë.

Përveç kësaj, joga dhe noti ofrojnë përfitime kardiovaskulare që mund të përmirësojnë shëndetin dhe mirëqenien e përgjithshme.

Si të qëndroni të sigurt gjatë kryerjes së ushtrimeve ose aktiviteteve me hernie diskale

Ushtrimet kur keni një hernie diskale mund të jetë një detyrë e vështirë dhe potencialisht e rrezikshme. Është e rëndësishme të merren masat e nevojshme për të qëndruar të sigurt gjatë kryerjes së ndonjë aktiviteti.

Kjo përfshin të kuptuarit e llojeve të ushtrimeve dhe aktiviteteve që janë të sigurta për t’u kryer, si dhe formën dhe teknikën e duhur për ato ushtrime. Përveç kësaj, është e rëndësishme të dini se kur është koha për të ndaluar ose për të marrë një pushim nga ushtrimet.

Ushtrimet janë pjesë thelbësore e trajtimit të hernies diskale. Megjithatë, është e rëndësishme të ushtroheni në mënyrë të sigurt dhe me kujdes për të shmangur lëndimet dhe shqetësimet e mëtejshme.

Kur bëhet fjalë për aktivitete ose ushtrime që përfshijnë shtyllën kurrizore, ka disa hapa të rëndësishëm që duhet të ndërmerrni për të qëndruar të sigurt.

Është e rëndësishme të gjeni kohë gjatë ditës për të pushuar dhe për të bërë ushtrime shtrirjeje që mund t’ju ndihmojnë t’i mbani muskujt tuaj të fortë dhe fleksibël.

Përveç kësaj, është e rëndësishme të mbani një dietë të duhur, të flini mjaftueshëm dhe të kufizoni aktivitetet që kërkojnë ngritje të rëndë ose përdredhje.

Me këto këshilla dhe këshillat e duhura mjekësore, të jetosh me një hernie diskale nuk duhet të jetë e vështirë.

Të ngjashme

105,454FansaPëlqeje
12,000NdjekësitNdjek

Të fundit