-0.4 C
New York
Thursday, February 29, 2024

Buy now

Szunyog për rregulloren e BQK-së: Nuk ka marrë parasysh realitetin në terrenin e Kosovës

Ambasadori i Bashkimit Evropian në Kosovë, Tomas Szunyog, ka thënë se 90 për qind e rregullores së Bankës Qendrore të Kosovës (BQK) është në harmoni me standardet dhe kërkesat evropiane, duke shtuar se ekziston një 10 për qind që ka të bëjë me valutat tjera pos euros, si dhe me licencimin e institucioneve financiare.

Ai këto deklarata i ka bërë për Këndi i Debatit në Tëvë1.

“90 për qind e rregullores është diçka që neve nga pëlqen, sepse afron sistemet kosovare me standardet dhe kërkesat evropiane, të cilat kanë të bëjnë kundër shpëlarjes së parave, luftën kundër financimit të terrorizmit dhe çështje të tjera të kërkuara nga BE-ja. Megjithatë, ekziston ky 10 për qind që ka të bëjë me valutat tjera pos euros, dhe licencimin e institucioneve financiare, për të cilat kemi disa pyetje të caktuara. Do të thosha që rregulloret si këto në shtete tjera mbase nuk do të shkaktonin ndonjë problem të madh, ndoshta as nuk do të vëreheshin”, tha ai në emisionin “.

Ai ta se kjo rregullore dhe i tërë sistemi nuk ka marrë parasysh realitetin në terrenin e Kosovës.

Të ngjashme

111,400FansaPëlqeje
12,000NdjekësitNdjek

Të fundit