-5.3 C
Pristina
Wednesday, February 8, 2023
Home Lajme “Kosova, para një sfide që lidhet me Asociacionin dhe një autonomie të...

“Kosova, para një sfide që lidhet me Asociacionin dhe një autonomie të veriut”

Derisa përmendi edhe propozimi franko-gjerman, Hasani tha se edhe në këtë plan është paraparë autonomia e veriut të Kosovës.

“Nuk është vetëm çështja e asociacionit. Është sfida që lidhet me formimin e asociacionit dhe me autonomi regjionale të veriut të Kosovës. Unë gjithmonë gjykoj në bazë të letrave, sepse tashmë është bërë publik plani franko-gjerman dhe aty shprehimisht është e paraparë çështja e autonomisë sipas standardeve evropiane”, deklaroi Hasani në emisionin “Info Nata” në Tëvë1.

Njëherit, Hasani u shpreh se ndërkombëtarët thonë se Qeveria duhet ta themelojë vendimin për asociacionin.

“Në qoftë se thuhet se asociacioni është detyrim ndërkombëtar, i cili është, atëherë ai detyrim ndërkombëtar duhet të zbatohet sipas atij detyrimi. Pra, ndërkombëtarët thonë se Qeveria e themelon me vendim”, tha tutje Hasani.

Ndërkaq, tutje shtoi se asociacioni parashihet të jetë një strukturë civile ose e një qeverie civile e autonomisë regjionale./teve1.info/.