25.6 C
New York
Wednesday, October 4, 2023

Buy now

Këto janë vendimet që u morën gjatë mbledhjes së sotme të Qeverisë

 • Miratuam Projektligjin e ri për Shërbime Sociale dhe Familjare.
 • Inicuam reformë me Projektligjin për falimentim.
 • Themeluam Këshillin për Zhvillim të Industrisë.
 • Për të avancuar tutje bashkëpunimin në drejtësi, miratuam tri nisma të marrëveshjeve me Mbretërinë e Suedisë.
 • Me marrëveshjen me Austrinë, bashkatdhëtarëve tonë do të mundësohet njohja e përvojës së punës në të dy republikat.
 • Për pjesëmarrjen e Kosovës në “Programin e Tregut të Vetëm”, dërguam në Kuvend marrëveshjen ndërkombëtare me Bashkimin Evropian.
 • Aprovuam Koncept-dokumentin për Fushën e Shërbimeve të Navigacionit Ajror.
 • Në solidaritet me popullin turk, ndamë 500 mijë euro për mbështetje të familjeve të ndikuara nga tërmeti në Turqi.
 • Ndamë mjete financiare për të mbuluar shpenzimet e transportit të kufomës së shtetases argjentinase.
 • Për realizimin e projekteve për katër deponi sanitare, për regjionet Prishtinë, Prizren, Podujevë dhe Gjilan, iniciuam shpronësimin e parcelave përkatëse.
 • Miratuam vendimet preliminare për shpronësim për interes publik për zgjerimin e rrugëve rajonale Prizren-Prevallë dhe Doganaj-Shtërpcë.
 • Pronat e menaxhuara dhe në pronësi të Republikës së Kosovës ia dhamë në shfrytëzim pa kompensim komunës së:
  • Fushë Kosovës për ndërtimin e objektit të Njësisë profesionale për Zjarrfikje dhe Shpëtim, si dhe
  • Hanit të Elezit për ndërtimin e hapësirës për administratë dhe për park të qytetit.
 • Miratuam kërkesat për shpronësim të komunave të Prizrenit dhe Rahovecit, për varrezat e qytetit, përkatësisht ndërtimin e sheshit qendror të qytetit.

Të ngjashme

107,454FansaPëlqeje
12,000NdjekësitNdjek

Të fundit