Këngëtari fitoi konkursin e talenteve në vitin 2011 dhe iu dha çmimi prej 100,000 paund.

Ai u kurorëzua kampion para 13 milionë shikuesve, por tani ka zbuluar se ka vuajtur vite të tëra pas fitores.

Jai pranoi se përvoja e tij në Britain’s Got Talent ishte “e shkëlqyer” dhe për një vit jeta e tij ndryshoi shumë për mirë.

Megjithatë, jeta dhe karriera e tij filloi të merrte një kthesë pas vetëm tetë muajsh. Ai tregoi se si kontrata e tij e një albumi nuk u rinovua, gjë që mbetet ende “një gjë mjaft e vështirë” për të.

Jai ka rrëfyer se ka luftuar me të qenit një “djalë normal” për të pasur famë nga të qenit në televizionin kombëtar.

“Njerëzit e dinë emrin tënd para se ti ta dish emrin e tyre dhe është kaq e vështirë për t’u përballuar”, tha ai për The Sun.

Ai ka thënë se doli “mirë” nga spektakli dhe po punonte, megjithatë kujtoi “rënien dramatike” në karrierën e tij.

“Ka ardhur në një pikë ku, në letër, ti je i pasur. Por unë isha i varfër me para”, tha ai.

Këngëtari u kthye tek prindërit e tij dhe pavarësisht se kishte pronën e tij, ai “nuk kishte para”.

Jai zbuloi se “u desh shumë kohë, guxim dhe vendosmëri” për të dalë nga situata. Ai mendoi për falimentimin, por ishte me fat që kishte një njerëz mbështetës rreth tij që i ofruan ndihmë.