Zelensky telefonatë me Macron: Atletët rusë nuk duhet të marrin pjesë në Lojërat Olimpike 2024

 

Rusia pushtoi Ukrainën më 24 shkurt, tre ditë pas ceremonisë së mbylljes së Lojërave Dimërore të Pekinit 2022, në kundërshtim me armëpushimin olimpik, i cili zbatohet nga një javë para fillimit të Lojërave Olimpike deri në një javë pas përfundimit të Lojërave Paralimpike.

Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (IOC) vendosi shpejt sanksione ndaj Moskës dhe Minskut. Që atëherë, asnjë ngjarje sportive ndërkombëtare nuk organizohet apo sponsorizohet në Rusi apo Bjellorusi dhe asnjë simbol kombëtar i këtyre vendeve nuk shfaqet gjatë një ngjarje sportive.