22.7 C
New York
Thursday, July 18, 2024

Buy now

Zakonet e njerëzve që kanë durim

- Advertisement -

Durimi është diçka që mund të mësohet, edhe pse kërkon kohë dhe përpjekje. Durimi është aftësia jonë për të marrë aq kohë sa është e nevojshme për të përballuar me qetësi mendimet dhe emocionet tona para se të flasim ose të veprojmë.

1. Dini nivelin e durimit tuaj

Ekzistojnë tre lloje të durimit; ndërnjerëzor, vështirësi në jetë dhe durim ditor për problemet. Ju mund të jeni tipi i personit që zhgënjehet lehtë kur vonoheni, vetëdija juaj për ndjeshmërinë tuaj ndaj vonesave në kohë është e rëndësishme për të identifikuar situatat ku mund të humbni durimin, në mënyrë që të mund të punoni për ta parandaluar atë.

2. Punoni për të zhvilluar durimin

Edhe nëse nuk keni një terapist për t’ju ndihmuar të zvogëloni ndjenjat e zemërimit dhe zhgënjimit, punoni vet për këtë gjë dhe bëjeni si një qëllim personal për vetën tuaj. Thuaji vetes që ke nën kontroll emocionet e tua dhe se do të presësh përpara se të vendosësh si të përgjigjesh.

3. Të prisni disa sekonda për t’u përgjigjur ju bënë më të mençur

Vonesa e përgjigjes sonë të menjëhershme mund të trajnohet. Studiuesit studiuan aftësinë e fëmijëve parashkollorë për të pritur disa sekonda para se të merrnin një shpërblim dhe zbuluan se numri i sekondave që ata mund të prisnin lidhet me aftësinë e tyre njohëse, performancën e shkollës, nivelet më të ulëta të stresit dhe aftësitë për të përballuar zhgënjimin si adoleshentë.

4. Numëroni deri në dy

Numërimi në dhjetë nuk është më i nevojshëm, në fakt, zemërimi / zhgënjimi zakonisht zgjat vetëm rreth dy sekonda. Nëse ju mund ta mbani gjuhën tuaj për 2 sekonda, atëherë ju keni më pak të ngjarë të shpërtheni me mllef tek një person tjetër.

5.Përgatitu të humbni durimin

Praktika e bën të përsosur kështu, imagjinoni që jeni në një situatë stresuese ku ka të ngjarë të mos jeni më të mirët në durimin. Tani imagjinoni se si personi më i sigurt, i qetë, i mbledhur do të merrej me atë situatë. Tani veproni si personi që sapo keni imagjinuar.

6. Përdorni humorin

Gëzimi është gjithmonë emocioni pozitiv që duhet të përpiqemi të zgjedhim mbi zemërimin, frikën, pakënaqësinë, zilinë ose trishtimin. Bëni një shaka të ndezur në lidhje me situatën stresuese për të ndryshuar shpejt gjendjen tuaj shpirtërore dhe ri-kornizoni situatën stresuese si një aventurë.

7. Frymëmarrje të thella

Frymëmarrje të plota dhe të thella që mbushin mushkëritë tona janë pastrues të shkëlqyeshëm për disponimin pozitiv.

Të ngjashme

111,400FansaPëlqeje
12,000NdjekësitNdjek

Të fundit