9.3 C
New York
Tuesday, March 28, 2023

Buy now

Top 10 aplikacionet më të paqëndrueshme për iPhone dhe Android

A ju duket shpesh aplikacionet tuaja të “dështuara”? Jo vetëm që nuk jeni i vetmi, por ekziston edhe një listë e aplikacioneve më të këqija kur bëhet fjalë për stabilitetin.

Në një botë ideale, aplikacionet në telefonat tanë do të ishin jashtëzakonisht të qëndrueshme dhe do të funksiononin pa gabime. Fatkeqësisht, kjo nuk është bota në të cilën jetojmë, kështu që shpesh ndodh që disa thjesht të mbyllen dhe të na kthejnë në ekranin bazë.

Sipas hulumtimit të kryer nga Uswitch, aplikacionet më të paqëndrueshme janë pikërisht ato që përdoren nga numri më i madh i njerëzve, si Facebook dhe Tinder.

Në analizë, Uswitch shikoi një numër aplikacionesh dhe më pas i renditi ato sipas numrit të problemeve të raportuara bazuar në një milion shkarkime çdo muaj, sipas raporteve dhe vlerësimeve të përdoruesve, por edhe sipas numrit të kërkimeve në Google për problemet e secilin prej këtyre aplikacioneve.

Top 10 aplikacionet më të paqëndrueshme

Facebook:

YouTube

Twitter

McDonalds

Tinder

Uber

Siscord

Amazon

WhatsApp

Instagram

Vendi i parë nuk është për t’u habitur, veçanërisht duke pasur parasysh se që nga fillimi i tij, aplikacioni ka qenë një “thithës” i baterisë dhe një konsumator i paarsyeshëm i burimeve të sfondit – aplikacioni më i paqëndrueshëm doli të ishte Facebook.

Sa kërkues është aplikacioni i rrjetit social të Mark Zuckerberg ilustrohet më së miri nga fakti se ekziston një version Lite për pajisjet që nuk mund të përballojnë këtë rrëmbim të memories dhe burimeve, si dhe njoftimet e vazhdueshme, për të mos përmendur pushtimin e vazhdueshëm të privatësisë dhe shërbimin e reklamave. skandale, të cilat padyshim kontribuojnë që ky aplikacion të jetë në krye të listës.

Ajo që është befasuese është se fëmija i Google-it, YouTube, është aplikacioni i dytë më i paqëndrueshëm dhe pozicionin e tij e ka fituar falë rasteve më të shumta të “crashes” gjatë vitit të kaluar. Megjithatë, kur bëhet fjalë për raportet e problemeve, Twitter është rekordi absolut, me 195 raporte për milion shkarkime, por vetëm falë parametrave të tjerë nuk renditet më lart.

Aplikimi më i qëndrueshëm
Falë metodologjisë që përdori, Uswitch arriti të kthejë rezultatet, pra të nxjerrë prej tyre përfundimin se cili aplikacion “i bie” më pak dhe ai është Zoom.

Ky është një rezultat shumë i lavdërueshëm, veçanërisht duke pasur parasysh që Zoom duhet të mbajë një shërbim të qëndrueshëm në mënyrë që të mbajë përvojën e përdoruesit në nivel, si dhe të mos lejojë që burimet e kufizuara dhe menaxherët e baterive të shkaktojnë probleme të mëdha gjatë bisedave të rëndësishme. Sigurisht, kjo është dhimbja e të gjitha aplikacioneve të njohura, por është e qartë se asnjë nuk është aq i suksesshëm sa Zoom.

Të ngjashme

105,454FansaPëlqeje
12,000NdjekësitNdjek

Të fundit