28 C
New York
Friday, July 19, 2024

Buy now

Sa kohë duhet të ekspozoheni ndaj diellit?!

- Advertisement -

A është e keqe nxirja e diellit për ju?

Nxirja e diellit nuk është pa rreziqe. Shumë kohë në diell mund të çojë në skuqje të diellit, ndonjëherë të quajtur skuqje të nxehtësisë, e cila është e kuqe dhe kruajtje. Ekspozimi në diell gjithashtu mund të çojë në djegie nga dielli, i cili është i dhimbshëm, mund të shkaktojë flluska dhe mund të prekë të gjitha pjesët e trupit, madje edhe buzët. Djegiet nga dielli mund të çojnë në melanoma më vonë në jetë. Shpërthimi polimorfik i dritës, i njohur gjithashtu si helmimi nga dielli, mund të ndodhë si rezultat i shumë kohës në diell.

Sa kohë mund të bëni banjo dielli?

Disa dermatologë besojnë se, për sa kohë që nuk keni komplikime me ekspozimin e zakonshëm në diell, mund të bëni banjo dielli pa krem ​​kundër diellit deri në 20 minuta çdo ditë. Për të zvogëluar rrezikun e djegies nga dielli, mund të jetë më mirë të qëndroni në 5 deri në 10 minuta. Kjo do të ndryshojë në bazë të asaj se sa afër ekuatorit jetoni, reagimi i zakonshëm i lëkurës tuaj ndaj diellit dhe cilësia e ajrit. Cilësia e dobët e ajrit mund të bllokojë një pjesë të dritës UV. Disa kërkime sugjerojnë se është më e dëmshme të marrësh shumë diell në të njëjtën kohë sesa të ekspozohesh ngadalë ndaj tij me kalimin e kohës.

Të ngjashme

111,400FansaPëlqeje
12,000NdjekësitNdjek

Të fundit