15.7 C
New York
Tuesday, May 21, 2024

Buy now

Perper dhe Lovcen thirrin qeverinë e Malit të Zi të votojë për pranimin e Kosovës në Këshillin e Europës

- Advertisement -

Shoqatat e Malazezëve nga Kosova Perper dhe Lovcen thirrin qeverinë e Malit të Zi të votojë për pranimin e Kosovës në Këshillin e Europës. Shoqatat e Malazezëve nga Kosova Perper dhe Lovcen janë të vetëdijshme që ndodhemi në një periudhë të turbullt në rajon, ku po përpjeket të krijohej një situatë e papërballueshme, veçanërisht në territorin e Bosnjës dhe Hercegovinës dhe Republikës së Serbisë. Besojmë se që edhe Mali i Zi dhe Kosova kanë të njëjtën qëllim, dhe ai është që të bëhen sa më shpejtë pjesë e Bashkimit Evropian. Besojmë gjithashtu se kjo është e arritshme dhe se pranimi i Kosovës në Këshillin e Europës sjell shumë përfitime për komunitetet minoritare, përfshirë edhe atë malazeze. Këto dy vende fqinje kanë marrëdhënie të mira fqinjësore dhe nuk kanë çështje të hapura.

Për shkak të gjithçkaje që është theksuar më sipër, Shoqatat e Malazezëve Perper dhe Lovcen thirrin qeverinë e Malit të Zi të votojë për pranimin e Kosovës në Këshillin e Europës.

Të ngjashme

111,400FansaPëlqeje
12,000NdjekësitNdjek

Të fundit