-0.3 C
New York
Wednesday, November 29, 2023

Buy now

Njohësit e arsimit thonë se dosjet e përgjithshme në shkolla duhet të bëhen obligative

Nga enti parashkollorë, fëmijët vijnë me këto dosje në klasat e para.

Përmes këtyre, mësimdhënësja e re, i din të dhënat elementare të fëmijëve që i pranon për vazhdimin shkollor.

E nga kjo dosje e thjeshtë, mësimdhënësit e shkollës fillore të mesme të ulët “Emin Duraku” e bëjnë një dosje të përgjithshme.

Me anë të tyre, tregojnë më shumë për personalitetin e nxënësve që kanë nën menaxhim.

Drejtori i kësaj shkolle, Visar Osmani tregon se sa janë të rëndësishme këto dosje.

Nga ana tjetër, njohësi i arsimit Ismet Potera thotë se këto dosje duhet të jenë në secilën shkollë të vendit.

Në dosjet e përgjithshme të shkollave janë të përfshira gjendja shëndetsore e fëmijëve, vizita te psikologu privat ose i shkollës si dhe zhvillimi psiko-motorik, social dhe njohës.

Televizioni ka tentuar që të marrë një përgjigje nga ministria e arsimit për këtë çështja por e njëjta nuk është përgjigjur.

Të ngjashme

111,400FansaPëlqeje
12,000NdjekësitNdjek

Të fundit