25.5 C
New York
Wednesday, May 22, 2024

Buy now

Knut Abraham – deputet gjerman: Kemi një raport të mrekullueshëm nga Bakoyanis

- Advertisement -

Të gjithë të jemi mirënjohës për punën mbresëlënëse.

Mbështetje e fort bazuar në fakte: Kosovarët meritojnë mbrojtjen e të drejtave të njeriut që ua ofron KiE.

Shpresoj mbështetje të fortë, që të ketë përgjigje pozitive ndaj Kosovës. Le të nënvizoj një çështje kyçe, për serrbët e Kosovës. Nuk ka kuptim që edhe atyre tua mohojmë instrumentet e kësaj organizate. Serbia ka thënë në marrëveshjen e Ohrit, që nuk do ta kundërshtojë anëtarësimin e Kosovës në asnjë organizatë ndërkombëtare. Dhe Kosova është zotuar në Nenin 7.

Kjo është realitet sepse Kushtetuta e Kosovëa ua jep 10 mandate të rezervuara në Kuvendin e Kosovës. Dhe kjo s’mund të jetë justifikim që ta vonojmë Kosovën. Le ta marrim këtë vendim.

Kanë nisur punimet e seancës në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës ku do të debatohet dhe hedhet në votim raporti i Dora Bakoyanis që fton KiE-në të pranojë Kosovën si anëtare të saj.

Në mënyrë që raporti i Bakoyanis të kalojë duhet të jenë dy-të-tretat e të pranishmëve në seancë; gjë që do ta dërgonte opinionin e Bakoyanis në Këshillin e Ministrave për vendimarrje finale në mbledhjen e radhës në mes të muajit maj.

Theodoros Rousopoulos, Kryetari i Asambleës Parlamentare.

Votimi pritet të bëhet rreth orës 19:10 minuta.

Të ngjashme

111,400FansaPëlqeje
12,000NdjekësitNdjek

Të fundit