14.5 C
New York
Saturday, September 23, 2023

Buy now

Keqtrajtimi i fëmijës në kopsht, Haxhiu: Është e dënueshme dhe nuk do të tolerohet

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, ka reaguar lidhur me rastin e vogëlushit 3vjecar që u keqtrajtua nga edukatoret në kopsht në qytetin e Fushë Kosovës.

Ajo ka thënë se dhuna psiqike dhe fizike ndaj fëmijës 3-vjeçar në kopshtin publik “Gëzimi Ynë”, është e dënueshme dhe nuk tolerohet.

“Dhuna psiqike dhe fizike ndaj fëmijës 3 vjeçar në njërin nga kopshtet publike të Komunës së Fushë Kosovës, është e dënueshme dhe nuk do të tolerohet. Përderisa tashmë organet e drejtësisë janë duke trajtuar rastin, Komuna e Fushë Kosovës përmes Qendrës për Punë Sociale, duhet të ofrojë çdo shërbim të saj në ndihmë të fëmijës dhe familjes”,  ka shkruar Haxhiu në Facebook.

Sipas Ministres, rastet e tilla të mos përsëriten, komunat duhet të vetëdijesohen për rëndësinë që kanë shërbimet në përgjithësi.

Postimi i plotë:

Dhuna psiqike dhe fizike ndaj fëmijës 3 vjeçar në njërin nga kopshtet publike të Komunës së Fushë Kosovës, është e dënueshme dhe nuk do të tolerohet.

Përderisa tashmë organet e drejtësisë janë duke trajtuar rastin, Komuna e Fushë Kosovës përmes Qendrës për Punë Sociale, duhet të ofrojë çdo shërbim të saj në ndihmë të fëmijës dhe familjes.

Që rastet e tilla të mos përsëriten, komunat duhet të vetëdijesohen për rëndësinë që kanë shërbimet në përgjithësi, dhe shërbimet sociale në veçanti, gjegjësisht qendrat për punë sociale.

QPS-të bashkë me shkollat dhe kopshtet, dhe jo vetëm, janë institucionet të cilat mund të parandalojnë rastet e tilla.

Ministria e Drejtësisë, në përputhje me kompetencat – përmes Departamentit të Shërbimeve Sociale dhe Mbrojtjes së Fëmijëve, do të ofrojë mbështetjen e nevojshme, për interesin më të mirë të fëmijës dhe familjes!

Të ngjashme

107,454FansaPëlqeje
12,000NdjekësitNdjek

Të fundit