Në deklaratën e tij të dorëzuar në Gjykatën e Lartë të Los Anxhelosit, Webb rrëfen një bisedë me Michael Vieira, një ndihmës i Jolie. Vieira dyshohet se u përpoq të bindte Webb të mos lejonte dy ish-rojet e sigurisë të dëshmonin në betejën e kujdestarisë midis ish-çiftit.

“E kuptova që zoti Vieira po e bënte këtë kërkesë në emër të Jolie. I shpjegova zotit Vieira se nuk kisha fuqi t’i ndaloja sepse ishin kontraktorë të pavarur dhe jo punonjës”-tha ai. “Z.Vieira më tha më pas se thirrja e tij duhet të shërbejë si një kujtesë se ata individë kishin hyrë në marrëveshje moszbulimi me zonjën Jolie dhe se unë duhet t’ua kujtoja atyre këtë dhe t’u them se nëse dëshmonin në familje në rastin e ligjit, zonja Jolie do t’i padiste ata.”

Pavarësisht presionit, një nga rojet, Ross Foster, shprehu gatishmërinë e tij për të dëshmuar nëse thirrej, duke zbuluar se do të diskutonte udhëzimet e aktores për fëmijët e saj për të mos u takuar me Pitt. Procedurat komplekse ligjore filluan kur Jolie paraqiti kërkesën për divorc në vitin 2016, pas një incidenti që përfshin Pitt dhe fëmijët e tyre në një aeroplan, i cili u hetua nga FBI dhe nuk rezultoi në asnjë akuzë kundër aktorit.