25.4 C
New York
Wednesday, July 24, 2024

Buy now

Fëmijët duhet të jenë së paku 12 vjeç për t’u lënë të vetëm në shtëpi

- Advertisement -

Fëmijët duhet të jenë të paktën dymbëdhjetë vjeç para se të lihen vetëm në shtëpi për katër orë ose më gjatë, besojnë shumica e punonjësve socialë.

Shkencëtarët kërkuan mendimet e 500 punëtorëve në SHBA – dhe zbuluan se gjysma e tyre mendonte se duhej të ishte e paligjshme që një 12 vjeçar të ishte i pavarur për periudha të gjata.

Studiuesit thirrën ligje për të specifikuar moshën në të cilën një fëmijë duhet të lihet vetëm në shtëpi për të sqaruar një ‘limit kohor’.

Ekipi i Universitetit të Iowa tha që do t’i ndihmonte punonjësit socialë të zbulonin raste të lënies pas dore dhe të mbronin fëmijët nga dëmtimet e mundshme.

Një total prej 485 anëtarësh të Shoqatës Kombëtare të Punëtorëve Socialë (NASW) u morën me pyetje përmes postës elektronike nga Dr Charles Jennissen dhe ekipi.

Studiuesit kërkuan mendimet e tyre për një skenar në të cilin një fëmijë ishte lënë në shtëpi vetëm për katër orë.

Skenarët ndryshonin sipas moshës së fëmijës, pavarësisht nëse ata ishin lënduar apo jo, dhe nëse do të ekzistonin ligje përkatëse ‘vetëm për shtëpinë’.

Pothuajse çdo punonjës socialë tha që të lihej një fëmijë i cili ishte gjashtë ose më i ri në shtëpi vetëm për katër orë ishte neglizhencë.

Rreth gjysma e të anketuarve thanë se ishte lënie pas dore për një 10-vjeçar ose më i ri të ishte vetëm në shtëpi.

 

Të ngjashme

111,400FansaPëlqeje
12,000NdjekësitNdjek

Të fundit