11.4 C
New York
Sunday, April 14, 2024

Buy now

ChatGPT vjen me një aftësi të re

- Advertisement -

Chatbot i ChatGPT është aftësuar për të mbajtur mend, që do të thotë se do të jetë në gjendje të “kujtojë” bisedat e mëparshme për t’i bërë ato edhe më të dobishme për përdoruesit.

Funksioni i ri është aktualisht në fazën e testimit dhe është i disponueshëm për një pjesë të vogël të përdoruesve pa pagesë, ndërkohë që zgjerimi ende nuk është planifikuar. Megjithatë, kompania OpenAI thekson se më shumë detaje do të dihen së shpejti.

Në të ardhmen, përdoruesit do të mund t’i kërkojnë ChatGPT të kujtojë diçka nga e kaluara dhe të mbledhë vetë detajet. Kujtesa do të përmirësohet sa më shumë të përdoret, kështu që me kalimin e kohës përdoruesit do të vërejnë gjithnjë e më shumë ndryshime në një mënyrë pozitive.

Kjo do të jetë e dobishme kur përdoruesi dëshiron që ChatGPT të mbajë mend detaje rreth tij dhe njerëzve që i intereson, të gjitha për të lehtësuar ndërveprimet në të ardhmen. Gjithashtu, do të jetë e mundur të “mbahen mend” cilësimet e dëshiruara, për shembull ato në lidhje me formatimin kur duhet të shkruani diçka për përdoruesin. Gjithashtu, do të kujtojë tonin dhe zërin e përdoruesit dhe do ta përdorë atë për gjëra të ndryshme si postimet në blog, pa pasur nevojë t’i përsërisë ato.

Kur një përdorues kodon, do të mjaftojë të zbulojë gjuhën dhe kornizat e programimit dhe ChatGPT do t’i kujtojë ato për detyrat e mëvonshme, duke thjeshtuar kështu procesin. Nëse përdoruesi krijon plane mësimore si mësues, ChatGPT do të p.sh. mos harroni se ai preferon orët prej 50 minutave dhe do të përshtatet në përputhje me rrethanat.

Funksioni i ri i ChatGPT e lejon atë të harrojë atë që përdoruesi dëshiron, ai thjesht duhet ta “tregojë”. Përdoruesit do të mund të shikojnë dhe fshijnë “kujtime” të ndryshme ose absolutisht të gjitha.

Përveç kësaj, përdoruesi do të jetë në gjendje të përdorë biseda të përkohshme pa memorie. Këto biseda nuk do të shfaqen në histori, nuk do të mbahen mend dhe nuk do të përdoren për të trajnuar modelet e OpenAI. Gjithashtu, kujtesa mund të fiket në cilësimet në çdo kohë. Megjithatë, ndërsa ky opsion është i çaktivizuar, përdoruesit nuk do të jenë në gjendje të krijojnë ose përdorin informacionin e ruajtur.

Të ngjashme

111,400FansaPëlqeje
12,000NdjekësitNdjek

Të fundit