13.3 C
New York
Wednesday, February 28, 2024

Buy now

5 shenja që tregojnë se ju shqetësoheni shumë

Nuk mund të pushosh kurrë

Natyrisht, ne të gjithë do të merremi me situata stresuese në jetën tonë në një moment. Stresi mund të na ndihmojë të marrim një vendim të ashpër dhe të na lejojë të shndërrohemi në njerëz më të mirë. Sidoqoftë, kur ky stres zvarritet gjatë dukurive të vogla në dukje dhe prish jetën tuaj të përditshme, ky është një tregues i qartë i shqetësimit kronik ose çrregullimit të ankthit të përgjithësuar. Sipas Shoqatës së Ankthit dhe Depresionit të Amerikës, afërsisht 3.1% e popullsisë vuajnë nga ky çrregullim.

Ju keni problem të bini në gjumë

Shumë njerëz që shqetësohen shumë gjithashtu kanë probleme për të bërë gjumë të mirë. Shqetësimi mund të bëjë që mendimet tuaja të garojnë në mënyrë të pakontrollueshme, gjë që për këtë arsye e bën shumë të vështirë pushimin në gjumë. Sipas studiuesve pagjumësia mund t’i predispozojë njerëzit në ankth dhe depresion, ashtu si ankthi dhe depresioni mund t’i predispozojnë njerëzit në pagjumësi.

Ju konsumoni ushqim, alkool ose droga për të hequr shqetësimin tuaj

Një shenjë tjetër është që kur ju shqetësoheni shumë ju e lejoni vetën që të përdorni një substancë për t’u marrë me emocionet tuaja. Shtypja e ndjenjave tuaja me drogë, alkool ose ushqim mund të ndjehet mirë në afat të shkurtër, por mund të dëmtojë shumë shëndetin tuaj mendor dhe fizik në afat të gjatë.

Ju gjithmonë mendoni për me të keqen

Natyrisht, njerëzit skanojnë mjedisin tonë të menjëhershëm për kërcënime ndaj sigurisë sonë. Ne kemi një aftësi të lindur dhe duhet ta bëjmë këtë në mënyrë që të mbijetojmë, por në botën tonë moderne, kjo ndonjëherë mund të paraqesë si shqetësim dhe rrezik për shëndetin tonë mendor. Për shembull, nëse nëna ose babai juaj po udhëtojnë në autostradë, mund të mendoni për çdo gjë të keqe që mund t’u ndodhte atyre gjatë drejtimit të automjetit. Sigurisht, ne duam që të dashurit tanë të mbeten të sigurt, por vëzhgimi i ngjarjeve që me sa duket nuk do të ndodhin vetëm heq paqen tonë të brendshme.

Ju keni probleme të përsëritura shëndetësore

Shqetësimi shkakton inflamacion brenda trupit, i cili çon në të gjitha llojet e sëmundjeve, përfshirë presionin e lartë të gjakut, ankthin, muskujt e lënduar, nyjet e ngurta, një sistem imunitar të dobësuar dhe shumë më tepër, shkruan EO. Nëse zbuloni se sëmureni mjaft shpesh, më parë kontrollohuni me mendjen tuaj.

Të ngjashme

111,400FansaPëlqeje
12,000NdjekësitNdjek

Të fundit