0.8 C
New York
Wednesday, February 21, 2024

Buy now

3 këshillat që ju duhen për të qenë një prind më i mirë…

Të qenit prind mund të jetë e komplikuar, dhe çdo fëmijë ka nevoja të ndryshme, por ndjekja e këtyre tre këshillave mund të ndihmojë që puna më e rëndësishme në botë të jetë pak më e lehtë. Këto janë këshilla për një marrëdhënie më të shëndetshme dhe të lumtur me fëmijët tuaj.

1. Bëhuni personi që dëshironi të jetë fëmija juaj

Fillimisht, edhe në një moshë vërtet të re, fëmijët tuaj do të shikojnë dhe mësojnë nga gjithçka që bëni. Ju jeni lidhja e tyre numër një me botën dhe mënyra se si reagoni ndaj situatave të ndryshme mund të ndikojë në mënyrën se si fëmijët tuaj reagojnë ndaj situatave të tyre. Mundohuni të udhëhiqni dhe tregojuni fëmijëve tuaj të njëjtën sjellje dhe qëndrim pozitiv që dëshironi të shihni tek ata.

2. Lavdëroni fëmijën tuaj, jo vetëm veprimin

Kur fëmija juaj bën diçka që ju bën krenarë, mos festoni vetëm veprimin, festoni fëmijën tuaj. Për shembull, nëse e shihni fëmijën tuaj të ndihmojë dikë, thoni “Punë e shkëlqyeshme! Ju jeni një ndihmës i mirë, “dhe jo” Punë e shkëlqyeshme duke ndihmuar! ” Ky ndryshim i vogël në lavdërim do ta mësojë fëmijën tuaj se vepra e mirë është pjesë e identitetit të tij ose të saj. Kur nuk jeni pranë dhe ata duhet të marrin një vendim të ngjashëm, ata mund të kujtojnë se kush janë dhe jo atë që bënë dhe të bëjnë zgjedhjen e duhur.

3. Lëreni fëmijën tuaj të bëjë gabime

Lejimi i fëmijës suaj të bëjë gabime është një mënyrë e shkëlqyeshme për t’i mësuar atij se veprimet kanë pasoja dhe ngjarja jep një pikë të madhe referimi për mësimet e ardhshme. Për shembull, kur e lini fëmijën tuaj të derdhë një filxhan lëng, mund ta ndihmoni të kuptojë rrëmujën që bën dhe se si lëngu nuk është më atje për t’u shijuar. Në rrethana të tjera, ju mund t’i referoheni mësimit për t’i paralajmëruar ata për sfidat e ardhshme.

Të ngjashme

111,400FansaPëlqeje
12,000NdjekësitNdjek

Të fundit