9.3 C
New York
Saturday, April 20, 2024

Buy now

​Pesë arsyet kryesore për divorc: Mashtrimi është vetëm në vendin e tretë

- Advertisement -

Divorci duhet të jetë vendimi i fundit dhe më i vështirë që bashkëshortët e pakënaqur marrin për martesën e tyre.

Ka disa fajtorë që lajmërojnë se martesa do të marrë fund dhe këtu janë 5 arsyet më të zakonshme të divorcit.

1. Angazhim i pamjaftueshëm

Pothuajse tre të katërtat e të anketuarve, më saktë 73% e çifteve, deklaruan se fajtori kryesor për prishjen e martesës së tyre ishte angazhimi i pamjaftueshëm ndaj martesës si komunitet.

Një numër i madh i të anketuarve, sidomos të sapo divorcuarit, kanë pranuar se sot u vjen keq që nuk u mërzitën për partnerin apo martesën.

2. Argumentet

Më shumë se gjysma (56%) kanë përmendur këtë arsye për prishjen e martesës. Argumentet që çojnë në divorc më së shpeshti ndodhin për shkak të keqkuptimit të partnerit, mosrespektimit ose thjesht mos përkulshmërisë për të marrë parasysh mendimin e kundërt.

Nuk bëhet fjalë vetëm për të shtëna të përditshme për fëmijë, për para apo për mosmarrëveshje familjare, por edhe për gjëra të rënda që i depozitojnë prej vitesh, saqë ndonjëherë duhet të dalin në sipërfaqe.

3. Mashtrimi

Ndonëse shumë mendojnë se kjo mund të jetë arsyeja më e rëndësishme e divorcit, tradhtia është në vendin e tretë dhe është përmendur nga 55 për qind e çifteve.

Ekspertët paralajmërojnë se aferat, veçanërisht ato që zgjasin më shumë se një natë, zakonisht nisin si miqësi dhe shoqëri të pafajshme, gjegjësisht mashtrim emocional, i cili shumë shpesh përfundon në fizik.

4. Martesa e parakohshme

Rreth 46 për qind e çifteve pranuan se mosha ose papjekuria është një nga arsyet e prishjes së martesës së tyre. Dhe statistikat tregojnë se më shumë se gjysma e martesave adoleshente ndahen gjatë 15 vjetëve të para. Arsyeja është pasionimi i çmendur, rinor, i cili me shfaqjen e problemeve dhe pengesave të para në jetë rritet në pakënaqësi dhe pakënaqësi.

5. Pabarazia e bashkëshortëve

44 për qind e të anketuarve të divorcuar gjetën se arsyeja kryesore e prishjes së martesës ishte pabarazia në bashkimin martesor dhe shumica prej tyre ishin gra.

Ndarja e pabarabartë e obligimeve dhe përgjegjësive familjare me mosrespektimin e dëshirave dhe nevojave të njerëzve të tjerë pas njëfarë kohe çon në pakënaqësi dhe pakënaqësi.

Të ngjashme

111,400FansaPëlqeje
12,000NdjekësitNdjek

Të fundit