Teknologji

Volkswagen njoftoi rritjen e çmimit për veturat e saj

Pas një rritje më 1 mars 2021 dhe një tjetër më 1 shtator 2021, veturat e pasagjerëve VW do të rrisin çmimet për veturat e tyre të reja më 10 janar 2022.

Volkswagen ua dërgoi këtë informacion tregtarëve të tyre, po ashtu edhe në Audi do të rritet në çmim.

Për momentin nuk dihet se sa do të jetë rritja e çmimit.

Arsyeja e rritjes së çmimit të veturave është rritja e çmimeve të lëndëve të para dhe energjisë.

Çmimet e pothuajse të gjitha lëndëve të para janë rritur, nga alumini te materialet e përdorura për prodhimin e baterive në automjetet elektrike.

Çmimet e gazit dhe naftës janë rritur gjithashtu – të paktën deri më tani.

Lëvizja e Volkswagen me siguri do të ndiqet nga prodhues të tjerë veturash.