Ushtria dhe Policia në El Salvador rrethojnë një qytet për t’i kapur bandat e shumta

Rreth 10,000 trupa kanë rrethuar qytetin Soyapango në El Salvador si pjesë e një goditjeje masive ndaj bandave, ka njoftuar presidenti Nayib Bukele.

Të gjitha rrugët që të çojnë në qytet janë bllokuar dhe forcat speciale kanë kërkuar në shtëpitë e njerzëve për anëtarët e bandave.

Oficerët gjithashtu kanë ndaluar të gjithë që përpiqen të largohen nga qyteti dhe kanë kontrolluar letrat e identitetit, raporton BBC, transmeton Express.

Operacioni është pjesë e një goditjeje masive ndaj bandave pas një rritje të dhunës në fillim të këtij viti.

Ministri i Drejtësisë i këtij vendi latinio-amerikan tha se deri më tani janë arrestuar 12 persona.

Soyapango është një nga qytetet më të mëdha të El Salvadorit dhe është shtëpia e më shumë se 290,000 njerëzve. Qyteti – i cili ndodhet vetëm 13 km (8 milje) në perëndim të kryeqytetit San Salvador – ka qenë prej kohësh i njohur si një qendër për aktivitetin e bandave.

“Në këtë moment, komuna e Soyapango është e rrethuar plotësisht,” shkroi Presidenti Bukele në Twitter. “Ekipet e nxjerrjes nga policia dhe ushtria kanë për detyrë të nxjerrin të gjithë anëtarët e bandës ende atje një nga një.”

Ai shtoi se njerëzit e zakonshëm “nuk kanë asgjë për të frikësuar” dhe tha se goditja ishte pjesë e “një operacioni kundër kriminelëve, jo kundër qytetarëve të ndershëm”.

Imazhet e publikuara nga qeveria treguan trupa të armatosur rëndë të veshur me forca të blinduara dhe që mbanin pushkë sulmi jashtë qytetit.