Teknologji

Twitter fshin miliona llogari

Twitter ka fshirë në heshtje miliona llogari dhe ka fikur një veçori që u lejonte përdoruesve të marrin tweet në mesazhe.

Ajo sinjalizon një fund të një epoke për platformën e rrjeteve sociale 14-vjeçare, e cila fillimisht u ndërtua rreth SMS për të dërguar dhe marrë tweet-e me 140 karaktere.

Një grup hakerësh i quajtur Chuckle Squad shfrytëzoi të metat e sigurisë brenda funksionit.

Dobësitë e reja janë zbuluar që nga viti i kaluar, domethënë shërbimi Twitter përmes SMS tani është çaktivizuar plotësisht për shumicën e përdoruesve.

Vendet që kanë akoma qasje në funksion janë ato që “mbështeten në të për të përdorur Twitter” për shkak të lidhjes së dobët në internet.

Si pjesë e azhurnimit të fundit, Twitter gjithashtu fshiu miliona llogari joaktive që u krijuan duke përdorur SMS kur ndërmarrja filloi për herë të parë.