6 C
New York
Tuesday, March 28, 2023

Buy now

Traktor elektrik vetëdrejtues – zgjidhje ekologjike për ferma

Bota e traktorëve elektrikë autonome po bëhet gjithnjë e më e madhe dhe dëshmi për këtë është modeli i prezantuar nga CNH Industrial.

Sipas pretendimeve të prodhuesit, është traktori i parë elektrik me dritë, pra një prototip me teknologji vetëdrejtuese. Modeli i quajtur New Holland T4 Electric Power është një makinë që lejon funksionim më të qetë pa emetim gazi, ndryshe nga modelet me naftë. Gjithashtu, kostot e punës janë më të ulëta dhe koha që fermerët duhet të kalojnë pas timonit është gjithashtu e reduktuar. Sensorët dhe kamerat e montuara në çati e ndihmojnë traktorin të kryejë detyrat, të shmangë pengesat dhe të punojë në harmoni me pajisjet e tjera. Traktori mund të ndizet edhe përmes smartphone.

T4 Electric Power fuqizohet nga një motor elektrik që jep 120 kf dhe lejon një shpejtësi maksimale prej 40 km/h dhe bateria e tij është e mjaftueshme për një ditë të plotë pune në varësi të profilit të detyrës. Megjithatë, kjo do të thotë se mund të kërkojë karikim shtesë, por do të karikohet në 60 minuta duke përdorur një karikues të shpejtë që mund të blihet.

Të ngjashme

105,454FansaPëlqeje
12,000NdjekësitNdjek

Të fundit