Lajmest-slider

Thaçi: Marrëveshja hap perspektivën që Kosova të anëtarësohet në BE dhe NATO

Presidenti i Republikës së Kosovës , Hashim Thaçi, pas nënshkrimit të marrëveshjes për autostrada dhe hekurudha me Serbinë, ka folur për media, ku ka thënë se se kjo marrëveshje do të sjellë të mira në Republikën e Kosovës.

Sipas tij, do të shtohen investimet ndërkombëtare dhe do të rriten vendet e punës.

“Besoj se nënshkrimi i marrëveshjes mes shteteve të Kosovës dhe Serbisë është i një rëndësia të veçantë në aspektin ekonomik të Kosovës. Priten investime ndërkombëtare që ndikojnë në zhvillimin ekonomik në ndërkohë edhe me krijimin e vendeve të reja të punës dhe një mirqënie më të mirë qytetare. Kjo sjellë më tepër paqe dhe frymë po ashtu hap prespektivë më të fuqishme që Kosova të anëtarësohet në BE dhe NATO”, ka thënë ai, citon Indeksonline.

Ndërsa, Thaçi nuk bëri të ditur se nëse do të takohet me kryeministrin e Kosovës, Albin Kurtin, para konferencës së Sigurisë, në Mynih.

“Ne duhet të fokusohemi gjithë në një bashkëkoordim institucional për veprime të brendshme dhe të jashtme ndërkombëtare pasiqë Kosova u takon të gjithëve. Ne kemi përgjegjësi të gjithë, pavarësisht nga përgjegjësitë politike që bashkëpunimi institucion që janë në çështje të rëndësishme.

 Edhe pozita edhe opozita duhet të jenë të koordinuara në mënyrë që të kemi një unitet veprues, institucion, si qytetar”, ka thënë presidenti.