Botë

Sulm në një shkollë të Teksasit: 14 nxënës dhe një mësues vriten

14 nxënës dhe një mësues janë vrarë pas një sulmi në një shkollë fillore në Teksas të Shteteve të Bashkuara.

Sipas Guvernatorit të Teksasit personi pas sulmit është një 18-vjeçar.

Guvernatori Abbott thotë se i dyshuari ka vdekur dhe besohet se oficerët që u përgjigjen thirrjes e vranë atë.

Publikut iu kërkua të qëndronte larg ndërsa policia po heton vendin e krimit.

Të shtënat në shkollat fillore, ku nxënësit variojnë nga 5 deri në 11 vjeç, janë ende relativisht të rralla.

Sulmi i së martës vjen në mes të një rritjeje të dhunës me armë.