Lajmest-slider

Sojevë, vendi ku u nderua fillimisht Beau Biden

Këtë të diel presidentja Osmani do të ndajë Medalje Presidenciale për Beau Biden, djalin e presidentit amerikan Joe Biden.

Flamuri i Kosovës së bashku me atë Amerikan valojnë pranë njëri tjetrit.

Ata ndodhen pranë memorialit në fshatin Sojevë, të cilin qytetarët e Ferizajit e ndërtuan për nder të djalit të tashmë presidentit amerikan Joe Biden.

Ata e nderuan Beau Biden për kontributin që ai tha për sundimin e ligjit në Kosovë.

Faton Haxhi Salihu ideator i këtij memoriali tregon se si i kishte ardhur kjo ide.

Por ky memorial, dhe emërtimi i një rruge në emër të djalit të nder të presidentit Biden, nuk janë nderimet e vetme që Kosovë i bën familjes mike Biden.

Këtë të diel edhe presidentja Osmani që do të ndajë medalje presidenciale për sundim të ligjit në nder të Beau Biden.

Këtë iniciativë  Haxhi Salihu e përkrahë këtë iniciativë dhe thotë se është ide e qëlluar

Jo vetëm në emër të djalit, një rrugë tjetër disa metra më tutje mban emrin e mbështetësit të Pavarësisë së Kosovë, të parit të shtetit amerikan, Joe Biden.

Madje  në një postier afër rrugës me emrin e tij  nuk mungon falënderimi për presidentin.

E gjithë kjo sipas shoqërisë civile në këtë qytet thonë se vjen si falënderim për Amerikën.

Gashi shton se kjo medalje nga presidentja vetëm sa rritë dhe shtynë Amerikën që Kosovën ta ndihmojë edhe më shumë në aspektin politik.

Në fshatin në të cilin gjendet edhe kampi Bonstill do të ndërtohet edhe një park ku do të vendoset statuja e Beau Biden.

Sipas projektuesve projekti do të kap vlerën e mbi 800 mijë euro.