BotëKoronavirusi

Senati francez kundër vaksinimit të detyrueshëm

Senati në Francë hodhi poshtë një projektligj, që parashikonte t’a bënte vaksinimit anti-COVID, të detyrueshëm për të gjithë.

Projektligji i propozuar nga socialistët u hodh poshtë me 262 vota kundër dhe 64 pro. Ishin deputetët e partive të djatha, që kanë shumicën në senat, ata që e hodhën poshtë.

Sidoqoftë, nga mesi i Shtatorit, vaksinimit të detyrueshëm i janë nënshtruar 2.7 milionë punonjës të sistemit shëndetësor në gjithë Francën.