Teknologji

Pirateria në internet është rritur në popullaritet në mbarë botën

Rrjedhat dhe shkarkimet e paligjshme paraqesin rrezik të konsiderueshëm për industrinë dhe shikuesit, paralajmërojnë ekspertët.

Trafiku në faqet e transmetimit të paligjshëm dhe të shkarkimit u rrit me gati 60% midis shkurtit dhe marsit, pasi njerëzit kërkonin mënyra për të parë filma dhe shfaqje TV falas.

Firma për ndjekjen e piraterisë Muso regjistroi më shumë se 300 milion vizita në vendet e piraterisë në Mbretërinë e Bashkuar, dhe më shumë se 1 miliard në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Rritja paralele në rrjedhën e paligjshme ka bërë që ekspertët e sigurisë të paralajmërojnë për rreziqet e përfshira në kërkimin dhe shikimin e përmbajtjes pirate.

“Uebfaqet dhe aplikacionet e piratëve shpesh janë të pasigurta dhe mbartin keqdashës dhe kurthe të tjera të padëshiruara që mund të dëmtojnë pajisjen tuaj”, i tha The Independent Mark Mulither, nga firma digjitale e sigurisë Irdeto.