Lajmest-slider

Osmani: Roli im në LDK është më aktiv se i çdokujt tjetër

Nënkryetarja e LDK-së, Vjosa Osmani, ka thënë se ka punuar dhe ka insistuar që koalicioni me Vetëvendosjen të bëhet.

E pyetur nëse po qëndron larg vendimeve të LDK-së, Osmani ka thënë se roli i saj është më aktiv se i çdokujt tjetër në parti.

Osmani,  ka folur për takimet që ajo realizoi në Gjermani gjatë një vizite dyditore.

 “Ne si LDK kemi treguar vullnet jashtëzakonisht të mirë që të diskutojmë me respekt në raport me partnerin tonë potencial LV-në. Presim që i njëjti respekt të kthehet në mënyrë që bashkëpunimi ynë të jetë i mirë, i suksesshëm në qeverinë e ardhshme. Gjatë këtyre dy ditëve kisha takime intensive me partnerët tanë në CDU, në radhë të parë, në zyrën e kancelares në MPJ në Bundestag. Natyrisht ka interesim të madh në Gjermani për ngjarjet në Kosovë dhe e kam potencuar edhe këtu në takime ashtu sikurse në Kosovë që qytetarët kanë shprehur vullnetin e tyre për ndryshim me gjashtë tetor dhe tani na takon secilit prej nesh të bëjmë të pamundurën që atë vullnet ta nderojmë dhe ta kthejmë në koalicion të suksesshëm. Besoj që në ditët në vijim do të ketë lëvizje pozitive dhe secili prej nesh duhet të shikojë se si të kontribuojë pozitivisht në mënyrë që kjo marrëveshje të arrihet”, ka thënë Osmani për RTK.

Sipas Osmanit, LDK nuk sheh partner tjetër përpos Vetëvendosjes dhe se dallimet që janë për momentin janë shumë të vogla krahasuar me vullnetin dhe kauzën që i ka bashkuar dy partitë.

“Ne mund të dalim e të flasim për dallime, vetëm nëse këto bisedime do të dështojnë edhe pse unë jam shumë optimiste që nuk do të dështojnë sepse kemi dhënë një zotim të qartë para qytetarëve që pavarësisht cila parti del e para ne do të bashkëpunojmë në koalicion me njëra-tjetrën dhe jo me të tjerët. Ne si LDK vazhdojmë të mbajmë këtë zotim, nuk shohim partner tjetër përveç LV-së dhe për dallimet që janë për momentin i shoh si shumë të vogla, në krahasim me vullnetin dhe kauzën që na ka bashkuar, prandaj duhet të ecim përpara”, ka thënë Osmani.