Teknologji

Një “bombë” e re e tekstit apple shkakton dëme në iphone

Mesazhi me pamje të pafajshme, i cili është i përbërë nga emoji i flamurit italian dhe një karakter Sindhi, mbingarkon pajisjen dhe e detyron atë të mbyllet.

Ajo punon në Macs, Apple Watches dhe iPads, si dhe iPhone dhe nuk ka pothuajse asgjë që mund të bëhet për të ndaluar dëmtimin.

Gabimi duket se shfrytëzon një problem në njoftimet e mesazhit në telefon, që do të thotë se nuk është në gjendje të shfaqë njoftimin në lidhje me mesazhin e ri dhe rrëzon aplikacionin.

Farshtë larg nga problemi i parë i tillë për të goditur iPhone. Në vitin 2015, telefoni u godit në mënyrë të famshme nga një gabim i quajtur “Fuqia Efektive” dhe në 2018 një shembull tjetër u quajt “ChaiOS”, të dy gabimet përdorën fjalë dhe karaktere të ndryshme, por përndryshe ishin gati identike me të metat e fundit.

Raportet fillestare kishin sugjeruar që gabimi kërkonte personazhet Sindhi përveç një flamuri italian, dhe që ende duket se është versioni më i popullarizuar i mesazhit, shkruan Independent.

Disa përdorues kanë raportuar se mund të shkaktojë probleme shumë më ekstreme siç është ndalimi i funksionimit të ekranit. Nuk ka asnjë mënyrë të thjeshtë për tu mbrojtur nga defekti.