Teknologji

Megjithatë, në një shtet, iPhone 12 duhet të vijë me kufje

Në një vend, përkundër njoftimeve të Apple, kufjet do të vijnë në një paketë me një pajisje iPhone 12.

Gjegjësisht, në prezantimin zyrtar, Apple njoftoi se modelet e reja të iPhone 12 nuk do të vijnë me kufje dhe karikues, gjë që shkaktoi shumë pakënaqësi mes përdoruesve, por gjithashtu u dha rivalëve një shans të mirë.

Në Francë, megjithatë, kufjet do të vijnë në një kuti, në sajë të ligjit atje.

Gjegjësisht, ligjet franceze përcaktojnë që telefonat duhet të vijnë të plotë me “kufje”, në mënyrë që të mbrojnë fëmijët e moshës 14-vjeç dhe më të rinj nga rrezatimi elektromagnetik.

Apple nuk ka komentuar, por duket se përfshirja e EarPods është pjesë e përputhjes me një seri ligjesh të miratuara nga Asambleja Kombëtare Franceze në 2015. Në veçanti, ajo lidhet me nenin L. 5232-1-3, i cili ka të bëjë me mbrojtjen fëmijët.