Koronavirusi

Mbi 105 milionë njerëz të vaksinuar plotësisht kundër Covid-19 në SHBA

People sit in the observation area after receiving a dose of the Moderna Covid-19 vaccine at the American Museum of Natural History vaccination site in New York, U.S., on Friday, April 30, 2021. New York City is moving to fully reopen on July 1, Mayor Bill de Blasio said, though Governor Andrew Cuomo said he wants it to happen sooner. Photographer: Gabby Jones/Bloomberg via Getty Images

Më shumë se 105.5 milionë njerëz në Shtetet e Bashkuara të Amerikës janë plotësisht të vaksinuar kundër COVID-19.

Këtu përfshihen më shumë se 40 përqind e popullsisë së rritur dhe rreth 70 përqind e të moshuarve, sipas të dhënave të botuara këtë të hënë nga Qendrat Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve, shkruan CNN.

CDC raportoi se janë administruar 246 milionë e 780 mijë e 203 doza totale të vaksinës kundër koronavirusit ose rreth 79 përqind e dozave të dorëzuara që janë 312 milionë e 509 mijë e 575 doza.

Kjo shifër përbën rreth 1.2 milion doza më shumë të raportuara të administruara që nga dita e diel, për një mesatare shtatë-ditore prej rreth 2.3 milionë doza në ditë.

Shkalla mesatare ditore e vaksinimeve është në rënie për rreth dy javë.