Botë

Mali i Zi do të vendosë ushtrinë në kufij për të kontrolluar emigrantët

Mali i Zi do të vendosë trupa ushtarake në kufijtë e tij, në përgjigje të emigrantëve që kalojnë përmes këtij vendi, për të arritur në Bashkimin Evropian.

Afro 8 000 emigrantë nga Lindja e Mesme dhe Afrika e Veriut kanë kaluar tranzit Malin e Zi në vitin 2019 – gati dyfish më shumë se vitin paraprak, ka njoftuar më herët Organizata Ndërkombëtare për Migrim.

“Ushtria do të angazhohet në mbrojtjen e kufijve të shtetit dhe do t’i ndihmojë agjencitë e sundimit të ligjit”, tha të premten Këshilli për Mbrojtje dhe Siguri i Malit të Zi.

Vendosja e ushtrisë në kufij pritet të nisë në fund të vitit.

Që nga fillimi i këtij viti, policia malazeze ka arrestuar 51 kontrabandues të dyshuar të emigrantëve.

Ata zakonisht marrin mijëra euro nga emigrantët për t’i çuar në BE.