Shëndeti

Ky faktor i çuditshëm rregullon oreksin ndaj ushqimit

Ka shumë faktorë që mund të ndikojnë në humorin tonë për ushqim. Midis tyre është një faktor i panjohur, i çuditshëm i cili sipas ekspertëve, i bën njerëzit të përjetojnë më pak emocione negative dhe për këtë arsye tregojnë një oreks të zvogëluar për ushqime ose zakone jo të shëndetshme.

Cili është ky faktor? Vendi i banimit! Hulumtimet kanë treguar se njerëzit që jetojnë në një shtëpi me pamje nga një park ose kopsht mund të kenë një dëshirë të zvogëluar për të konsumuar çokollatë, pirë cigare ose alkool. Ekspozimi ndaj natyrës, edhe për periudha të shkurtra kohore, është treguar se përmirëson mirëqenien e përgjithshme.

Studiuesit shprehen se rezultatet e studimit mund të ndihmojnë për të kuptuar shkaqet e shfaqjes së rrudhave, dhe për të zvogëluar sëmundjet e shkaktuara nga konsumimi i tepërt i ushqimeve jo të shëndetshme, të tilla si mbipesha.