Op/Ed

Kushtet amerikane në Gjermani ndaj LDK-së dhe LV-së

Shkruan: Hisen Berisha

Para se të mund të nënshkruajnë çfarëdo marrëveshje për të qeverisur LDK dhe LVV, duhet të pranojnë parakushtet e vendosura në takimin e Gjermanisë;

1. Heqia e takses 100%;

2. Lufta kundër korrupsionit;

3. Vazhdimi i menjëhershëm i bisedimeve me Serbinë pa kushte;

4. Arritja e marrveshjes më së largu deri në muajjn Prill;

5. Vazhdimi i mandatit të EULEX;

6. Vazhdimi i mandatit të dhomave speciale për hetime të KL;

7. Miratimi dhe formimi i Gjykates për krime lufte;

8. Arrestimi i pjestarëve të UÇK-së që ju ngriten padi pë KL;

9. Lufta kundër korrupsionit, arrestimi i të dyshuarve për korrupsion, konfiskimi i pasurive të pa ligjshme, sundimi i ligjit;

10. Përmbyllja e kontesteve të hapura në raporte ndërkombëtare, si: Implementimi i marveshjes për Asociacionin e Komunave me shumicë serbe, Implementimi i të gjitha marveshjeve teknike të arritura në Bruksel,  marveshjet e demarkimit me  Malin e zi, etj.

Këto duhet t’i garantojnë Kurti dhe Mustafa ndërsjelltas, me kusht që të ketë marrëveshje për bashkëqeverisje.