Lajme

Klina po bën gati planin për daljen nga kriza ekonomike

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kryetari i Komunës së Klinës Zenun Elezaj, ka thënë se pandemia ka ndikuar në aspektin ekonomik në këtë komunë.

Megjithatë, Kuvendi komunal ka formuar një grup për hartimin e një raporti për daljen nga kriza ekonomike.

Të gjitha propozimet do të analizohen në mënyrë që të komuna të tejkalojë sa më shpejt krizën, thotë Elezaj.

“Gjithsesi që edhe komunën e Klinës e ka prekur në të gjitha segmentet, duke pasur parasysh faktin që ne ishim komuna e parë e prekur nga Covid-i dhe ajo kohë kishe shumë të panjohura, sikur edhe sot vazhdojmë të jemi të suksesshëm dhe e gjithë kjo ka ndikuar në të gjitha segmentet, por në veçanti tek ekonomia. Kryesisht disa biznese kanë qenë më të prekura që i takojnë fushës së gastronomisë”, ka thënë Elezaj për EkonomiaOnline.

“Ne, tash e kemi mbledhjen e radhës të asamblesë Komunale ku është formuar një grup për hartimin e një raporti për daljen nga kriza për rimëkëmbje ekonomike qe e kemi quajtur, ka bërë propozime te shumta për lirim të bizneseve nga taksat, qiratë dhe gjithçka që lidhet me buxhetin komunal, kuptohet dhe me mundësitë që i ka komuna e Klinës”, ka deklaruar Elezaj.