KultLajme

Ismet Bexheti i këndon vendlindjes – Kumanovës (Video)

Këngëtari i njohur nga Kumanova, Ismet Bexheti, ka publikuar projektin më të ri muzikor.

Kënga të cilën e ka publikuar Bexheti i kushtohet vendlindjes së tij, Kumanovës.

“Kumanovë zemra ime” është orkestruar nga vet këngëtari Behxheti.

Kënga në fjalë ka një tekst shumë domethënës dhe lidhet me historinë dhe të tashmen e Kumanovës.

Kënga e sapo lansuar me titull : Kumanovë zenra ima, kënduar nga ikona e muzikes popullore dhe patriotike Ismet Bexheti dhe Abaz Selmani është realizuar me videoklip, ajo cfarë bjen ne sy me së shumti ështe guri Dardan i ciili është i vjetër mbi 1000 vjet, guri Dardan është pasuri kombëtare dhe identifikon shqipëtarët e Kumanoves dhe rrethinës.

Vlen të theksohet se në këtë këngë në video klipin e sak ka edhe shum momumente tjera historike të cilat e argumentojnë edhe përmabajtjen tekstuale të këngës. Pas piblikimit të kësaj kënge vlen të theksohet u krijua nje jehonë e madhe nga shqiptarët duke e përkrahur këngen me shpërndarje në rrjetet sociale dhe duke shkruar komente shum pozitive, e që shumica e quajtën si Himni shqip i Kumanovës

Për më shumë dëgjojeni këngën “Kumanovë zemra ime”: