Lajmest-slider

Ismaili: Vendimi i Kushtetueses për pezullimin e Ligjit për pagat, zhgënjyes

Ministri në detyrë i Shëndetësisë, Uran Ismaili,  ka thënë se vendimi i sotëm i Gjykatës Kushtetuese  për të pezulluar implementimin e Ligjit për paga deri më 30 mars të vitit 2020 është sa zhgënjyes, aq edhe frustrues.

Ai ka th në se profesionistët shëndetësorë, krahas punëtorëve tjerë të sektorit publik, nga fundi i këtij muaji është dashur t’i marrin pagat e tyre me rritje.

“T’u thuhet tani, dy javë para se ata të gëzojnë paga të dinjitetshme, të pritura me dekada, se ata do të vazhdojnë të paguhen siç janë paguar deri më sot, është shumë dëshpëruese. Për dy vite pandërprerë kemi punuar që të përmirësojmë kushtet e punës për profesionistët shëndetësorë dhe t’u sigurojmë atyre paga të dinjitetshme që të qëndrojnë në Kosovë. Ky vendim rrezikon tej mase përpjekjet tona për ndaljen e ikjes së profesionistëve shëndetësorë nga vendi ynë. Jam jashtëzakonisht i zhgënjyer me pezullimin, zvarritjen dhe rezistencën që po i bëhet këtij ligji. Profesionistët shëndetësorë nuk e meritojnë këtë trajtim”, ka shkruar Ismaili në Facebook. /GazetaScanner/