Teknologji

iPhone 12, lajme të mira dhe të këqija për jetëgjatësinë e baterisë

Pak para prezantimit të Apple, më shumë detaje rreth iPhone 12 të ri u zbuluan.

Sot, e martë, Apple do të prezantojë zyrtarisht telefonat e saj inteligjentë të rinj dhe ne do t’ju mbajmë të informuar vazhdimisht lidhur me këtë ngjarje. Edhe pse shumë gjëra kanë rrjedhur tashmë për iPhone 12, ka ende gjëra që nuk i dimë dhe po dalin minutë pas minute gjëra të reja.

Burimi është PineLeaks dhe mbështetet në informacionin e përfunduar të Apple në iPhone 12. Prandaj, cilësia e zmadhimit do të jetë më e mirë në iPhone të rinj.

Kjo arrihet kryesisht përmes përmirësimeve në softuer. iPhone 12 normal duhet të ketë vetëm një zoom digjital, por duhet të ofrojë më shumë cilësi të imazhit sesa iPhone 11.

Me iPhone 12 Pro, modaliteti i natës duhet të jetë i përdorshëm edhe me lentet e zmadhimit. Për më tepër, ai duhet të marrë një zoom digjital midis 25x dhe 30x.

Kamera më e fuqishme me kënd ultra të gjerë

Kamera me kënd shumë të gjerë të modeleve iPhone 12 duhet të jetë më e ndritshme se ajo e varianteve të iPhone 11. Kjo ka për qëllim kryesisht të përmirësojë cilësinë e figurës në dritë të ulët.

Bateri më e madhe, dhe më të qëndrueshme 

Sipas PineLeaks, iPhone 12 Pro ka një bateri 10 për qind më të madhe se iPhone 11 Pro. Kjo duhet të sigurojë një orë shtesë të kohës së vrapimit.

Për fat të keq, iPhone 12 Mini shkon në anën tjetër. Testet e brendshme të Apple thuhet se kanë treguar që jeta e baterisë është më e shkurtër se iPhone 11.

Kjo është për shkak të dizajnit më kompakt. iPhone 12 Mini duhet të ketë një diagonale ekrani prej 5.4 inç dhe për këtë arsye është më i vogël se iPhone 11 me 6.1 inç. Kjo është arsyeja pse bateria e integruar është pak më e vogël.