Teknologji

Google me aplikacion për video-konferenca

Google sot njoftoi hapjen e aplikacionit të saj falas të video-konferencës Google Meet për publikun e gjerë pasi suksesi i Zoom bëri që Microsoft dhe Facebook të përmirësojnë ofertat e tyre gjatë pandemisë koronavirus.

Kjo platformë e konferencave të videove do të zgjerohet gradualisht në publikun e gjerë gjatë javëve të ardhshme, me kërkimin e llogarive Gmail në Google.

Google Meet është synuar për përdoruesit profesionistë deri më tani, që është rreth gjashtë milionë biznese dhe organizata që përdorin G-Suite.

“Kjo është padyshim hera e parë që Google po hedh para konsumatorëve një produkt që fillimisht ishte menduar ekskluzivisht për kompanitë,” tha Javier Soltaro, kreu i G-Suite, për AFP, duke shtuar se “zakonisht bëhet në një mënyrë tjetër.”

Të gjitha kompanitë që krijojnë këto aplikacione për video konferenca insistojnë në siguri, por Zoom kishte probleme me njerëzit nga jashtë duke u futur në takime për të cilat nuk ishin të ftuar.