Teknologji

Google kapërcen sfiduesit me nivele të lira si Zoom dhe Messenger

Google po i jep mundësinë e hyrjes falas në platformën e tij të bisedave video ndërsa njerëzit drejtohen te shërbimet e konferencave për të vazhduar më tej me miqtë dhe familjen.

Masa vjen pasi një shumëllojshmëri e kompanive konkurrojnë për të mbledhur njerëzit në shërbimet e tyre të thirrjeve video grupore, transmeton lajmi.net.

Përfundon nga muaji tjetër, kushdo që ka një llogari Google do të jetë në gjendje të krijojë takime virtuale deri në 100 persona në një kohë në takimin Google.

Do të ketë një kufi prej 60 minutash në seancë për përdoruesit falas, megjithëse Google thotë se kjo nuk do të hyjë në fuqi deri më 30 shtator.

Deri më tani, Google ka ngarkuar për qasje në shërbimin e saj të takimit me video konferenca, që do të thotë se ajo është eklipsuar kryesisht nga mjete të tjera me nivele falas si Zoom, si dhe thirrjet e Messenger të Facebook dhe WhatsApp.

E tillë është popullariteti aktual i Zoom, madje një nga drejtuesit e vetë Google u raportua se ishte larguar si një përdorues i dukshëm.

Qasja e Google nuk përdor fjalëkalime për të hyrë në biseda, por përkundrazi, hostet e thirrjeve video kanë kontrolle se kush mund të hyjë para se të mund të marrë pjesë, si dhe aftësinë për të bllokuar bisedën pasi të gjithë të ftuarit janë brenda.