Lajmest-slider

Gashi i LDK-së arsyeton shuarjen e Task Forcës Anti- korrupsion

Qeveria e Kosovës vendosi ditë më parë të  shfuqizoj Departamentin e Posaçëm Anti-Korrupsion, i njohur si ‘Task Forca Anti-Korrupsion’, që është pjesë Policisë së Kosovës dhe vepron si njësi e specializuar në kuadër të Departamentit të Hetimeve dhe mbikëqyret nga Prokuroria e Posaçme e Kosovës.

E shuarjen e saj e ka arsyetuar shefi i Grupit Parlamentar të LDK-së, Arben Gashi, i cili ka thënë se për 10 vite kjo Task forcë nuk kishte prodhuar asgjë dhe ishte një instrument i rrezikshëm në duart e kryeministrit, cilido qoftë ai.

“Mungon baza juridike e kësaj task force se për 10 vite nuk kemi parë se ka pasur ndonjë rezultat të theksuar dhe se po ashtu në të njëjtën kohë kjo task forcë në të shkuarën është përdorur për grupet e caktuara të individëve. .. Ky institucion ka qenë një instrument I rrezikshëm në dorën e kryeministrit, do të thotë pozitës së kryeministrit, cilido qoftë ai”, tha Gashi në Debat plus.