Botë

Europa i “trembet” Rusisë, Gjermania ofron vendosjen e sistemeve të mbrojtjes ajrore në Poloni

“Ne kemi ofruar të mbështesim Poloninë me sigurimin e hapësirës së saj ajrore me sistemet tona të mbrojtjes ajrore Eurofighter (aeroplanë) dhe Patriot”, tha ministrja e Mbrojtjes Christine Lambrecht në një intervistë me të përditshmen Rheinische Post.

Ndërsa Varshava dhe NATO kanë thënë se shpërthimi ka të ngjarë të jetë shkaktuar nga sistemi i mbrojtjes ajrore të Ukrainës, ata kanë thënë se Moska ishte përfundimisht fajtore sepse ajo filloi konfliktin.

“Pranova me kënaqësi propozimin e ministrit gjerman të Mbrojtjes në lidhje me vendosjen e raketave shtesë Patriot në vendin tonë”, tha Ministri polak i Mbrojtjes Mariusz Blaszczak në një postim në Twitter.

“Gjatë bisedës telefonike të sotme me palën gjermane, do të propozoj që sistemi të vendoset në kufirin me Ukrainën”, shtoi ai.