Elon Musk: Brenda 6 muajve do të vendosim çipin e parë në trurin e njeriut

Musk ka shpresa të mëdha për pajisjen duke pretenduar se do të ndihmojë në trajtimin e njerëzve me çrregullime të trurit dhe madje do të ndihmojë njerëzit me aftësi të kufizuara të lëvizin dhe komunikojnë.

“Ne duam të jemi jashtëzakonisht të kujdesshëm dhe të sigurt se do të funksionojë mirë përpara se të vendosim një pajisje në një njeri, por ne kemi dorëzuar shumicën e dokumenteve tona në FDA dhe ndoshta në rreth gjashtë muaj ne duhet të jemi në gjendje të vendosim Neuralink në një njeri.”, tha ai.

Por projekti ka qenë i zhytur në polemika në lidhje me përdorimin e majmunëve hulumtues. Komiteti i Mjekëve për Mjekësinë Përgjegjëse (PCRM) pretendoi se Neuralink kishte shkelur Aktin e Mirëqenies së Kafshëve gjatë testimit në Universitetin e Kalifornisë, Davis nga 2017 deri në 2020.

“Pothuajse çdo majmun që kishte vendosur implante në kokën e tij vuante nga efekte mjaft dobësuese shëndetësore,” tha për The Post Jeremy Beckham, drejtor i avokimit të kërkimit në Komitetin e Mjekëve për Mjekësinë Përgjegjëse.