Lajmest-slider

Dështon përfundimisht iniciativa për heqjen e 30%-it nga Trusti

Projektligji për tërhrqjen e 30% të mjeteve nga Trusti nuk ka kaluar në Komisionin për Buxhet, Punë dhe Transfere.

Pesë deputetët e VV-së kanë votuar kundër, pesë deputetë e opozitës për dhe Duda Balje nga Grupi Multietnik ka abstenuar. Për të shkuar çështja në Kuvend, është dashur të votojë shumica, shkruan Gazeta Insajderi.

Komisioni për Buxhet ka 11 anëtarë, pesë prej tyre janë nga Lëvizja Vetëvendosje, që janë shprehur kundër iniciativës, dy deputetë janë nga Partia Demokratike e Kosovës, një nga Lidhja Demokratike e Kosovës, një nga Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës, që janë shprehur për, një nga Lista Serbe që u shpreh për dhe dhe një nga Grupi Multietnik, që abstenoi.