Teknologji

BMW teston modelin elektrik në borë

Bavarezët kanë ekspozuar tërësisht prototipin e kamufluar të provës së modelit elektrik i7 këtë herë ndaj borës dhe temperaturave të ulëta në Evropën veriore.

BMW është duke testuar intensivisht modelin luksoz elektrik i7, i cili së bashku me gjeneratën e re të Serisë 7, duhet të prezantohet vitin e ardhshëm dhe do të jetë përgjigja bavareze ndaj versionit elektrik të Mercedesit të klasës S pas etiketës EQS.

Fotot tregojnë se bavarezët po kryejnë ngacmimet e fundit të Javës “Electric” në veri të Suedisë, ku ekipi testues i BMW zbulon se shumë komponentë të i7 po përballen me borën dhe temperaturat e ulëta në buzë të Rrethit Arktik.

Në Munih thonë se në kushtet e përmendura (të akullta), inxhinierët e BMW-së dhe drejtuesit e testimit kësaj radhe i kushtuan vëmendje të veçantë punës së pezullimit, frenave, ngasjes integrale dhe sistemit të drejtimit, si dhe shumë vëmendje iu kushtua baterive.

Përveç edicionit të prodhimit të modelit i7 me energji elektrike, i cili do të ketë rreth 650 kuaj fuqi, BMW duhet të prezantojë edhe modelet e prodhimit XM, M4 CSL dhe M3 Touring vitin e ardhshëm dhe një makinë e re garash pritet të kthejë bavarezët në Le Manshin e famshëm 24 orë.