Ekonomi

Alibaba gjobitet me 2.8 milionë dollarë në Kinë

Grupi Alibaba është gjobitur me 2.8 miliardë dollarë nga rregullatorët kinezë për strategjitë antikonkurruese.

Teksa qeverisja ka shtrënguar kontrollin ndaj industrive teknologjike në rritje.

Liderët partiakë shqetësohet për dominimin e kompanive të mëdha të internetit në Kinë, të cilat po zgjerohen sa i përket financave, shërbimeve shëndetësore dhe fushave të tjera.

Kompania e teknologjisë, Alibaba, është gjobitur për “abuzim me pozicionin e saj dominues” për të kufizuar konkurrencën ndër shitësit me pakicë që përdorin platformën e saj dhe pengojnë “qarkullimin e lirë” të mallrave, thuhet në arsyetim, raporton AP.