Retro

ADN-ja më e vjetër në botë/Gjendet në dhëmbët e një mamuthi që jetoi mbi 1 milion vjet më parë

Genomet e lashta mendohet të jenë të vjetra midis 1.3 milion dhe 1.65 milion vjet, zbuloi një studim i fundit.

Shkencëtarët kanë gjetur sekuencën më të vjetër të ADN-së në botë, nga një mamuth që jetoi më shumë se një milion vjet më parë. Genomi vjen nga dhëmbët e mamuthëve që u ruajtën në lindje të Siberisë, sipas një studimi të botuar në revistën shkencore Nature Wednesday.

Një ekip studiuesish nxorën ADN-në nga tre ekzemplarë mamuthësh që u gërmuan në vitet 1970. Genomet antike mendohet të jenë të vjetra midis 1.3 milion dhe 1.65 milion vjet, tha studimi.

Para këtij zbulimi, mostra më e vjetër e ADN-së e regjistruar ishte nga një kal që jetonte midis 560,000 dhe 780,000 vjet më parë, njoftoi CNN.